×

Flere aspekter ved miljøforurensning

Flere aspekter ved miljøforurensning

Miljøforurensning er:
1. I henhold til miljøelementer:
Atmosfærisk forurensning, jordforurensning, vannforurensning.
2. I henhold til attributtet:
Eksplisitt forurensning, skjult forurensning.
For det tredje, i henhold til menneskelige aktiviteter:
Industriell miljøforurensning, byforurensning i byene, miljøforurensning i landbruket.
For det fjerde, i henhold til arten av miljøforurensning:
Kjemisk forurensning, biologisk forurensning, fysisk forurensning (støyforurensning, radioaktiv forurensning, elektromagnetisk forurensning, etc.) Fast avfallsforurensning, forurensning av flytende avfall og energiforurensning.
Skade av miljøforurensning:
1. Skader av menneskers helse: Skaden av atmosfæriske miljøgifter til menneskekroppen er flerfasettert, manifestert som respirasjonssystemskade, fysiologisk dysfunksjon, fordøyelsessystemets lidelser, unormalt nervesystem, intellektuell redusert, kreftfremkallende og funksjonshemming.
Folk kaller røyken fra katastrofen røyken fra drapet.Når konsentrasjonen av miljøgifter i atmosfæren er høy, vil den forårsake akutt forurensningsforgiftning, eller forverre tilstanden, og til og med ta tusenvis av mennesker om noen dager.
2. Skade på plante: atmosfæriske miljøgifter, spesielt svoveldioksid, fluor og annen skade på planter er veldig alvorlige.Når konsentrasjonen av miljøgifter er høy, vil den forårsake akutt skade på plantene, noe som forårsaker plantene på overflaten av plantens blad, eller visner bladene direkte.
Når konsentrasjonen av miljøgifter ikke er høy, vil kronisk skade på planter være forårsaket, noe som fører til at planteutbyttet reduseres og kvaliteten.
3. Skader på vær og klima: Gjør luften veldig grumsete, blokker solen og reduser mengden solstråling når bakken.
Svovelsyre -regn kan ødelegge store skoger og avlinger, korrodere papir, tekstiler, lærprodukter og annen korrosjon, noe som kan forringe metallets rust -sikrede belegg og redusere beskyttelseseffekten.
Lovlig basis: «Code of the People’s Republic of China» artikkel 1 235 artikkel 1 235 hvis et byrå eller juridiske forskrifter som er fastsatt i staten eller juridiske forskriftene, skal ha rett til å be den overtrederen om å kompensere følgende tap og kostnader:
(1) Det økologiske miljøet er skadet for tapet forårsaket av tap av servicefunksjoner under fullføringen av restaureringen;
(2) tap forårsaket av økologisk miljøfunksjon permanent skade;
(3) Undersøkelse, vurdering og evaluering av økologiske miljøskader;
(4) klar forurensning og reparasjon av kostnadene for økologisk miljø;